Gyakori kérdések

nyomtatĂĄsKiegészítők

 • Milyen kilincset tudok választani a biztonsági ajtómhoz?
  Már alapáron is több típusú Maestro és Ghidini kilincs közül választhat, de ha ezek nem nyerik el a tetszését, akkor a feláras Ghidini kilincsek választékában találhatja meg az Ön számára megfelelőt.

 • Minden DTPź Biztonsági Ajtóba ugyanoda kerül a kukucskáló?
  A beépítésre mind a magasság, mind a vízszintes pozíció tekintetében a megrendelő igényei szerint kerül sor. A kukucskáló kívánt helyét a gyártási méretvételezés során adhatják meg vevőink.

 • Mi az a rúgólemez?
  A rúgólemez az ajtólap alján elhelyezkedő 110 mm magas fémlemez, mely megvédi a biztonsági ajtó burkolatát az esetleges sérülésektől. A rúgólemez általában az ajtó külső oldalára hasznos, de esztétikai szempontból gyakran kérik megrendelőink a DTP Biztonsági Ajtóź mindkét oldalára.

 • Ajtószámot is lehet rendelni a biztonsági ajtómhoz?
  Természetesen ajtószámot is kérhet, mely esztétikusan, ragasztással kerül az ajtó burkolatára.

 • Lehet egyforma színű az ajtószám és a kilincs?
  Igen. A kiegészítők mindegyike színharmonizáltan rendelhető a biztonsági ajtóhoz, azaz a kilincs, az ajtószám, a kukucskáló, a kopogtató, a küszöbborítás és a rúgólemez színe is lehet fényes króm, matt króm és réz színű.

 • Szépek az üvegkazettával kombinált burkolatú ajtók. Nem rontja a biztonsági ajtó biztonsági fokát, ha ezekkel az üvegkazettákkal van szerelve az ajtólap?
  Nem, mivel cégünk biztonsági üveggel dolgozik, mely nem rontja a biztonsági ajtó biztonsági szintjét és az ilyen üveggel szerelt biztonsági ajtó maradéktalanul megfelel a magyar szabványoknak és a MABISZ előírásainak is.

 • Mitől ilyen "különleges" ez a B3 biztonsági üveg?
  A B3 biztonsági üveg, melynek vastagsága minimum 24 mm, két- vagy többrétegű üvegszerkezet. Üveglapjait nagy szakítószilárdságú rugalmas PVB-fólia ragasztja össze, mely támadás esetén az üvegkazettát összetartja, megakadályozva így az áthatolást. A MABISZ hivatalos állásfoglalása szerint a B3 üveg négyzetcentiméterenként 72 fejszecsapásnak ellenálló szilárdságú.

 • Csak sima átlátszó biztonsági üveggel tudják szerelni a biztonsági ajtót?
  Alapáron a biztonsági üveg víztiszta, felár ellenében többféle esztétikus díszüveg közül tud választani, hogy az üvegkazetta ne csak biztonságos, de szép is legyen.

 • Jelenlegi ajtóm fölött felülvilágító ablak van. Tudnak ilyet Önök is a biztonsági ajtóhoz készíteni?
  Természetesen tudunk. A felülvilágító ablak lehet fix és nyitható, illetve buktatható.

 • A felülvilágító ablak nem csökkenti az ajtó biztonságosságát?
  Nem, mert a felülvilágító ablak kerete egy egységet alkot a biztonsági ajtó keretével. A fix thermopan üveges, a nyíló, illetve a bukó típusú felülvilágító ablakokat rácsszerkezettel látjuk el, hogy ne legyen gyenge pontja a biztonsági ajtónak.

 • Tudnak olyan megoldást is, hogy ne legyen szükség rácsra a felülvilágító ablakom elé?
  Ebben az esetben a felülvilágító ablak üvege biztonsági üvegből készül, mely csak fix lehet és nem igényel külön rácsszerkezetet.

 • A felülvilágító ablak is kérhető szép mintás üveggel?
  Az üvegkazettához hasonlóan, a felülvilágító ablakhoz is választható a díszüvegek bármelyike, felár ellenében.

 • Milyen típusú burkolatokhoz választható üvegkazetta?
  Üvegkazetta a fa felületű sík és a Dekor-Line burkolatok kivételével minden további burkolat típusnál alkalmazható.

^ lap tetejére