Gyakori kérdések

nyomtatĂĄsSzigetelések

 • Nagyon hangos a lépcsőházunk, ezért nekem elsődleges szempont a jó hang-, másodlagos a hőszigetelés. Ilyen biztonsági ajtót tudnak produkálni?
  Lépcsőház lévén Önnek elegendő az ún. lépcsőházi szigeteléscsomag, melynek 39 dB a hang- és 1,4 W/nmK a hőszigetelési értéke, azonban kérheti biztonsági ajtaját kültéri szigeteléscsomaggal is, melynek már 42 dB a hanggátlása.

 • Családi házamra szeretnék biztonsági ajtót, de hallottam a hőhídról fémszerkezetű ajtóknál. Van erre valami megoldás?
  A kültéri szigeteléscsomagnak köszönhetően, mely áll gumiprofilos szigetelésből, ajtólap szigetelésből és tokszigetelésből, a hőhíd minimalizálható, azaz nem fog az ajtó izzadni. Így a biztonsági ajtó hőszigetelési értéke 1,1 W/nmK lesz.

 • Az alapár miért nem tartalmazza a szigeteléseket?
  Cégünk nagyon sok olyan megrendelést kap, ahol a biztonsági ajtóknak egyedül a biztonsági funkciója a szempont, azaz nincs szükség se hang-, se hőszigetelésre. Ennek okán kellett úgy kialakítani a biztonsági ajtók alapárát, hogy ne legyen benne a szigetelés.

 • Kérhetem a biztonsági ajtómat szigetelés nélkül is?
  Természetesen erre is van lehetőség, bár nem ajánlott, mivel fémszerkezetű ajtóról lévén szó, szigetelés nélkül nagyon jól vezeti a hőt és a hangot.